четвъртък, 14 юни 2012 г.

„Биковете на парад” или защо няма да се реши пробелма с бездомните кучета в България
Предупреждение: Доказателствата към тази статия под формата на клипове разкриват детайлно какъв сатанински елит ни управлява и манипулира с кървави забавления. За хора неспособни да се изправят лице в лице с истината и такива със слаби нерви тази статия не се препоръчва. 

Тази статия има място и двата блога на алхимиците.


Прави ли ви впечатление, че когато трябва да се замаже някакъв гаф на властта, свързан с поредния провал по отношение на борбата с организираната престъпност и корупцията, поредното необосновано повишение на цените на стоки и услуги от първа необходимост, подписването на поредното заробващо неоколониално международно споразумение като като “ACTA”, поредното покачване  на лихвите и пр., публичното внимание се отвлича с един леко периферен, но за това пък винаги зрелищен въпрос – този за бездомните кучета в Българяия.
Това е любимата темата на новите Дон Кихотовци и медийни паладини. На кръст се разпъват мъчителите на животни. Преди време особено жалко впечатление ми направи кампанията срещу триченето на кучета по моретто, което се издигна в ранг на национален проблем и едва ли не заплаха за националната сигурност. Не, че го одобрявам това въртене на кучета и принудително къпане, но какво да кажем за родителите, които водят децата си на виенско колело или влакче на ужасите в паркове като „Дисниленд”. Ама те и малките деца реват и се дърпат като ги къпят. Едва ли усещането е различно при кучетата и не виждам здрав разум  в призивите да се личуват тези хора(тричещите кучета).
 Обаче разни комплексари и псевдофилантропи взеха да ни обясняват как сме изостанала варварска страна и да се опитат за пореден път да ни облъчат с програмата, че сме мръсно племе, което никога няма да направи свои цивилизационе избор към Запада.
Същият този Запад, който садистично избива в кървави спектакли бикове в Испания,
(окултни препратки към Митра)
 кучета във Великобритания,
(окултни препратки към Анубис)
 петли във Франция( и нейните колонии),
(окултни препратки към Ищар и архангел Гавраил)
 бебета тюлени в Скандинавските страни и Канада
(окултни препратки към морските дракони и техните жертви на брега)
 и жаби в Италия (не се смейте – след разфасовката жабата продължава да живее най-дълго в агония от всички изброени животни).
(окултни препратки към рептилите)

Разбира се комплексарите с обонянието на хиени надушиха къде мога да получат малко мимолетна медийна слава като войни на Доброто особено, когато зад гърба си усещаха мощната сянка на Премиера-слънце, който бе впрегнал обществения си авторитет и могъщество в решаването на проблема(разбирайте правеше отчаяни опити да спаси падащия си под 10% рейтинг – справка изборите в Кюстендил).
На всички, които събират пяна в устата, ще им кажа - „преглътнете!”. Не се правете на герои, защо сте само жалки комплексари. И ще ви го докажа и моля ви не пишете злобни анонимни коментарчета, а ни напишете мейл, който обаче съм сигурен, че никога няма да напишете. Защо ли? Ами защото триченето и бездомните кучета са една малка част от айсберга. Истинската бруталност е, че ние сме поели наистина западния път и конкретно този на Англия. Под влияние на субкултурното облъчване на филми като „Гепи”, „Две гърмящи дула” и всичко ала Вини Джоунс и Джейсън Стейтъм българската мафия разви един кървав бизнес и той се основава на уж незаконните кучешки боеве. Уж са незаконни като и гонките с коли в „Младост”, ама всички знаят за тях и ходят, само ченгета си слагат бейзболни шапки и очила вечерта да не ги разпознае някой началник. Това е един много сериозен бизнес, които влезе под опеката на уж изчезналите групировки.

Къде се скри Боко Супермена, когато излъчиха този репортаж по „Нова телевизия”? – май вадеше нож на умряло куче край морето...
Та, по същество - в квартала има едно цяло семейство „баровци”, които се радват на охолен живот и нищо не работят. Всеки в блока им знае, че имат вила, където гледат кучета за боеве и с това  правят луди пари. Всеки знае, че бойните кучета са толкова скъпи, защото са за еднократна употреба. „Класните” кучешки боеве, на които ходят т.нар. босове от ундърграунда и дори някои депутати и политици винаги завършват със смърт – няма изключения. Това горе в клипа е някаква цензурирана и олекотена версия.
 Да сте чули за полицейски акции срещу такива събития, чието провеждане като място и час се публична тайна? Да сте чували за организации и смели журналисти, които да са писали смело по проблема с конкретни лица и организатори, а не просто да си лаят някакви общи приказки(на този в клипа, на когото му казаха името е 5-6 ниво бушон)? Който иска да се изяви като войн на Светлината да заповяда - ще му кажа къде живеят въпросната фамилия. Но едва ли някой ще си направи труда, защото може би зад организацията на този бизнес стои една групировка, която си има торент сайт, където и до настоящия момент може съвсем споскойно да си изтеглите вулгарни порно филми, на който живтните не само измъчвани, но и сексуално насилвани от хора и с най различни предмети. Къде сте природозащитници – май заспахте, а може би знаете, че същата тази групировка успя да издигне едно тяхно охранителче и то взе, че стана висш държавник? Мълчите, а? Дам, мълчанието на кучетата – чувам го. Проблемът никога не трябва да се реши, това е заложено още при създаването му и за това ще мълчите. Раната трябва да остане отворена и гнояща...Защо ли ? - за това след малко.
Допирателна по темата е натрапчивта и детайлна експозиция на сцени  насилие срешу кучета и котки, чиито мъки са предизвикани от малки деца и тинейджъри  и които настойчиво ни се импринтват в съзнанието. И до тях - хоп -следващата новина – нов „Закон за детето”, който ще позволи на държавата да отнема такива деца от родителите им. Колко гениално, а кой ще отмени достъпа им до торент тракери с игри, в които кървавите убиства и насилието не само над животни, но и над хора са основно занимание на главните герои. Жалко е да лекуваме симптомите, но не и самата болест, защото всички знаем, че всичко идва от съзнаннието и това, което е заложено в него. Защо ли обаче не правим нищо? – може би сайтът, откъдето се свалят игрите е под протекцията на „онази” групировка.
Наскоро попаднах на една статия с оруелското заглавие „Всяка рибка с микрочип”. Авторът, бледен юнуша, с пленено от високите технологии съзнание се възхищаваше на героичния нормотворчески подвиг на „Столична община” да задължи всеки собственик на куче да му имплантира микрочип. Този чип ще бъде свързан към централен регистър, който освен пълни данни за кучето ще съдържа и такива за собствениците.
Това задължение е в сила от 1 януари 2012 г. и всеки който не го изпълни подлежи на сурови глоби. Аворът в опит да прояви оригиналност и гражданска позиция атакуваше българската администрация за нейната мудност, защото видиш ли цели 5 месеца след приемането на наредбата още нямало изграден предвидения електроенен регистър за стопаните. Аргументираше се с убийствения довод, че сега, ако хванеш куче с чип ще хванеш само чипа и ще разчетеш кода, но няма да можеш да хванеш стопанина му. Чудя се да плача или да се смея? Как може толкова млади хора да имат толкова „hi-tech промито съзнание, че да не осъзнават, че следващата насилствено чипирана порода кучетата ще се нарича ХОРА...

Целият този цирк не е с грижа и любов за кучетата, а за нас – да ни подгреят и подготвят, че скоро само ще поискаме да слагаме чипове на собствените си деца, а накрая и на самите нас. Опасности, които да втърдяват електората и да коват империята винаги ще се намират. Първата крачка към бъдещето на Оруел беше, когато уж изпуснаха юздите на мутрите и ние вкуповм приблявахме при въвеждането на биометричните данни в личните ни карти. Скоро ще видите как „Наглите” ще се активизират и този път ще отвличат приоритетно деца и чудо! Някой ден ще осъмнем с новината, че при спец. акция те пак са заловени и ще бъдат наказани за злодеянията си, защото някоя предвидлива грижовна майка е сложила мъничко сладко подкожно чипче на своето ангелче. И злите тъпи мутри като кумчо вълчовци са попаднали в капана на грижовната майка. И само гледайте как се вдига борсовия индекс на компаниите за прозиводство на RFID чипове.


 Манията ще e пълна. Ще има репортажи на изнервени майки как припадат пред лекарските кабинети, защото не са успели да очипят максимално бързо своето отроче. Циркът ще пълен и Илюминати блажено ще се опънат на скъпия фотьойл  от естетвена кожа. Ще отпият глътка “single cask whisky, ще дръпнат от любимата си „Cohiba Esplendidos” и с лек трепет ще си помислят, кога поне веднъж малко ще ги изпоти противникът, когато му поставят капан с два хода напред. Ще погледнат с насмешка през прозореца и като видят твоята зомбирна и отчаяна физиономия долу на улицата, с иронична усмивка ще поемат следващото вдишване от любимия си тютюнев аромат и ще отпият още глътка за наздраве. Не за твоето здраве, нито това на твоите близки...


Така и биковете в испанските корида ги нахъсват и разяряват да изкарат на предне план агресивните си емоции и  нискочестотни вибрации у тълпата пак уж за здраве и берекет.
По мисловно развитие средсностатистическият човека е като биковете. И те си мислят, че като тичат до края на коридата ще настигнат виновниците за състоянието си и ще им въздадат справедливо отмъщение. Само че накрая ги чака копието на тореадора, а на нас - копието на Илюминати не с острие, а с чип на върха, защото „mind контролът от началото на времето е най-силното оръжие.


Вгледайте се в очите на умиращите животни,  като се налеят с кръв, коато за пореден път ги прониже копието на матадора. Дали в този момент добичето не си мисли защо бях глупаво да търгна така сляпо на този парад и да свърша като телешка пърложа, след болезнена агония. Дали и ние няма да изпаднем в подобна ситуация? Къде ще стигнем и какъв път ще изберем в лабиринта наречен живот зависи изцяло от нас. Трябва да знае, че изберем ли пътят на Минотавъра, Тезей е наточил ножа на Илюминати, защото и те са слуги на вселенските закони – „За животински  живот животнски край” – „Извадиш ли нож от нож ще умреш”...


Не вървим ли и ние сляпо по двете страни на една съща улица, за да се срещенем на барикадата по средата и да излеем злобата и яростта към другия, скрита под мантията на защитници на доброто и светлината.
Природозащитници срещу човекозащитници – наистина жалка гледка, не сме ли всички част от една върховна сила независимо как ще наричем Бог или природа? Отстрани господа Илюминатите се усмихват, че пак са успели да впримчат обществото в поредната си проста, но ефективна система на изкуствено разединение и предлагане на решение, които предварително е замислено да бъде поредната стъпка в дневния им ред.  Решение, което си мислим, че ние ще вземем, докато то вече факт. Въпрос на качествен „мind контрол хандлинг(handling-от англ.ез. - държане).
Повярвайте ми освен чисто йезуитска логика ала Макиавели за контрол на ниските чувства и емоции на масите в масовите кървави убийства на животните по света е вложено огромено окултно значение и символика и те представляват ритуални жертвоприношения. Замислете се кои животни се убиват – може би не са случайни. Дадени са препратките след клиповете – замислете се пак. Защо убийството на крави и змии в Индия е забранено и те се считат за свещени животни, докато в Испания коридата е съчетание между национален спорт, празник и религия. Убийствата на животни са и жестоки предизвикателства към боговете, които те символизират...и на които те вероятно са дали някоя друга верига от собственото си ДНК...


И някак си като гледам целия този цирк и невежество относно истинските причини за събитията в живота ни, все повече ме налягат тъжни мисли, че нямаме подкожни чипове, не защото гражданското общество тук е силно(доколкото някога сме имали такова) или пък сме чак толкова достойни наследници на Левски и на Ботев, а по-скоро там „горе” все още се карат кой ще държи дистанционно за чиповете...
Sad but true…
А навън вали и вали и вали, Мечо пух.

P.S. „Криворазбраната цивилизация”:
Не искам да ме разбирате погрешно – обичам животните и даже плаках, когато умря последното ми куче, но няма как да позволя някой да манипулира тази любов, така че да ни прави на маймуни и да ни подготвя за очипяване.

P.S.S. Посвещавам тази статията на жертвите на китайската инвазия в Тибет и жертвите на американския геноцид (не, не е война) във Виетнам (+всички други загинали цивилни в над 60 страни, над които Империята на Злото е изсипала военната си агресия, само след края на Втората световна война), както и на Зак Де Ла Рока и „Rage Against The Machine" за вдъхновението.
Нека не забравяме, че лявото и дясното са два изкуствено създадени полюса от Илюминати, с цел те да са  балансьорът в средата, които ще определя посоката на световния влак. Запомнете, че както няма смисъл в садистичното убийство на животни, така няма смисъл да умираме по барикадите само да им създадем первезно удоволствие.


Алхимика
20 коментара:

 1. Отн.: 'Бездомните' кучета
  ... изобщо не са периферен проблем, ако е вярна мълвата, че са част от проекти на Института по психотроника към 'М'АНС.
  Много хора си представят психотрониката като някаква високотехнологична система около някаква врачка, на която са прехванали алфа и тета честотите на мозъка (конвенционално електромагнитно излъчване) и след преработка на компютър и модулиране с 'гласова поща' са я превърнали във врачка номер едно за региона ... и за всички времена.
  Всичко може да е психотроника. Всяко куче с малко по-широка челюст и с манипулирани асоциации, всеки пенсионер с манипулирани представи за себе си и за света ... снабдени с ноу-хау как да тероризират околните могат да се превърнат във психотронно оръжие.
  Истинската психотроника в BG е духовната нищета на населението, която е най-благодатната почва за създаване на психози и за 'филми на ужасите', каквато по принцип е дефиницията за психотроника ... независимо, че в нашия тълковен речник може да е написано нещо друго.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Диана Василева5 юли 2012 г. в 11:50

   абсолютно съм съгласна, че всичко и всеки може да бъде използван и че популацията на бездомните кучета целенасочено се поддържа с разни цели; за евентуални цели на психотрониката не бях чувала и не бях се замисляла, но е съвсем естествено, както и враните и др.

   Изтриване
 2. Беше през 70-те години на миналия век. Синът на небезизвестен български генерал от Министерството на Отбраната замина да изучава архитектура в слънчева Италия. "Чизмата" на Средиземноморието е красива страна с безброй съблазни, поради което младият кандидат за плейбой - българско издание - осъзнава, че за Италия са нужни много много пари. И тогава той върши гениална търговска сделка с италианските си домакини: продава им зайците на България. Едно допълнително пояснение: по онова време в Италия въпросният животински вид е на изчезване; не е останал кьорав заек за отстрел. Ето защо нашият бъдещ архитект се обръща към таткото-генерал, който същевременно е и Председател на Ловно-Рибарския Съюз в България, а той на свой ред издава заповед да се изловят всички зайци из горите и шубраците на България, да се натоватят на ТИР-ове и да се откарат в братска Италия. Там синчето туря една тлъста сума в джоба си, която му осигурява до края на "следването" му безметежна младост по плажовете на Соренто и Сардиния - сред хубави мацки и в луксозни ресорти.

  Извод: Ясно е как могат да се поставят под контрол дивите животни, обитаващи една територия и да се преместят те на ново и необичайно за тях място.

  А бездомните кучета? ТЕ СЪЩО ЛИ СА ДИВИ ЖИВОТНИ? Вероятно - да!

  ...Беше в края на 80-те години на миналия век. Собствениците на вили в подножието на Витоша (а не всички те бяха от Номенклатурата: имаше и по-скромни граждани, които се радваха на щастието да напускат душния град и да прекарват колкото може повече часове в непретенциозните си горски имоти във вилните зони), е - та собствениците на вили изведнъж забелязаха, че вилните зони са прекомерно населени с кучета, Бог знае откъде появили се.

  Преди това години наред хората си знаеха - това дворно куче е на този съсед, онова - на онзи. Бездомни кучета из вилните зони нямаше. И изведнъж се появиха... На глутници... Озверели кучета, които се движеха "колективно" и се опитваха да правят със случайните минувачи това, което днес вече не впечатлява никого: да се нахвърлят върху жертвата и да я разкъсват!

  Откъде се взеха всичките тези зверове?

  Тогава този феномен можеше да се наблюдава само на "скришните места" - във вилните зони. "Берлинската стена" още не беше съборена и България, потънала в мечти по своето "зряло соц-общество" все още "от кумова срама" не допускаше зверовете да се разхождат и из центъра на София, както е днес. Но все пак гражданите, които ценяха оскъдното спокойствие, осигурявано им от горските имоти сред вилните зони, започнаха да си задават разни въпроси.

  Пишещият тези редове още тогава си спомни за износа на зайци в Италия, дръзко организиран от тогавашния Ловно-Рибарски Съюз и си каза:

  - Щом може български зайци да бъдат "внедрени" в Италия, защо да не може италиански (или френски, холандски, шведски или британски) бездомни кучета да бъдат внедрени в България (срещу съответното заплащане - на когото трябва).

  ...Запаът е "хуманен" - той не иска да си цапа ръцете с кръв, пък дори тази кръв да е кучешка. Той плаща на "боклукчиите" да му изнесат живия кучешки боклук и да го изсипят в тяхната "боклукчийска страна". От което - и "боклукчиите" доволни (с натъпкани кесии) и Западът - и той доволен, зер из улиците на градовете му няма срамни кучешки глутници...

  След това целият столичен град (както и всички останали градове на страната ни) се превърнаха в огромни и печални "вилни зони".

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Не е толкова кръвта - Западът не го бърка да се цапа и с човешка кръв, ако има профит (Ирак, Аганистан - да се готвят Сирия и Иран). Просто на Запад са изчислили, че по -евтино да аутсорснат дейността на Бай ти Ганя...

   Изтриване
 3. TYPO!
  Да се чете: Западът е "хуманен"...

  ОтговорИзтриване
 4. Естествено Западът не се гнуси от човешка кръв, но е твърде лицемерен и обича да надава писъци като невинна девица, ако нещо му се стори "диващина", присъща на цветнокожите 90 процента от седеммилиардното (за момента) човечество. Бързам да добавя, че "цветнокожи диваци" според западния стереотип сме всички ние, които не сме белезникави русокоси англосаксонски протестанти с воднисти очи, и не сме надарени с вродената безизразност, която се явява "conditio sine qua non" за всички онези, които претендират, че са фундамента на европейско-северноамериканската "цивилизация".

  А колкото до кръвта, убедил съм се, че техния начин на мислене им позволява да не считат за кръвопролитие резултата от една бомбардировка, организирана от Пентагона или НАТО. Тогава убийствата не са убийства, а "превъзпитание" на вироглавите азиатски, африкански или латиноамерикански примитиви. Ние - от Източна Европа - също сме азиатски, или поне евразийски пимитиви! Само такива като нас са способни да бъдат масови убийци, да вършат престъпления срещу човечеството, да бъдат терористи и, което е най-лошото, да полагат старания за икономическото укрепване на онази част от света, която - защо ли? - все не се поддава на контрол под сянката на "облагородяващите грижи" на западните "спасители на човечеството".

  Когато през 1999 г. НАТО проведе серия от няколко месечни бомбардировки над Белград и други сръбски градове, един мой познат - немец от Полша - се добра (в качеството си на професор в един от северно-американските университети) до скандален доказателствен материал за решението на Пентагона да поразчисти територията на Щатите от излишните натрупвания на отработени радиоактивни отпадъци от нуклеарната индустрия и да ги изхвърли - под формата на "законни" бомбардировки - над територията на прокълнатата Сърбия (твърде близо все пак до Отечеството ни, дори и да решим, че не бива - нам, българите - да ни пука за някакви си сърби!). Заради намеренията си да даде гласност на на този доказателствен материал, въпросният професор беше изхвърлен като мръсен парцал от университета, в който преподаваше и му беше отправено с недвусмислени намеци предупреждението, че ако продължава да "рови", го очаква психиатричен приют, а семейството му - просяшка тояга...

  Няма що - в днешна Америка с пълна жизненост пулсират Сталинско-Хитлеровските методи и стил на "овладяване на положението"!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Към това, ако се добави малко конкретика ще стане - перфектна статия, която може да публикуваме.

   Изтриване
 5. Изкушението за "перфектна статия" е голямо, но като си помисля, че конкретиката ще направи така, че да "лъсне" името на моя познат поляк с немски произход (или немец от Полша), отщява ми се, защото така ще поставя в крайно неизгодно положение не само него, но и жена му, която е тежко болна (и която, за да поддържа живота си, трябва да разчита на милостта на един безчовечен и брутален свят).

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Идеята бе не да разкриваме самоличността на човека - а за вида на обеднения уран - производтвата, на които е отпадък и функцията му в ракетите - и какво стана с българските производители на зеленчуци в Западна България - ей такива - сбито, но показателно - има толкова източници по темта в Инет...

   Изтриване
 6. Така е - в Интернет могат да се намерят много материали за това, че във Видинския и Монтанския район след бомбардировките през 1999-та година се родиха прекомерен брой деца с увреждания и уродства и това се дължи на обеднения уран, който нашите "благодетели" изсипаха с особена охота над Заечар (не знам там какви обекти е имало, та беше толкоз много привлечено вниманието им точно в тази точка). А от Заечар до Северозападна България е само една крачка!...

  Но не бива да забравяме, че "благодетелите" от НАТО ни обработиха и нас - профилактично: хвърлиха - уж по погрешка (плава ли корабче?) - две ракети с "омаломощен ефект", които попаднаха почти в София. Попаднаха в Горна Баня и събориха един покрив на къща (в една от стаите на която в момента спяло някакво дете), а също и една барака в съседен двор. Ракетите не избухнаха, защото не са били за избухване - предназначени са били само за предупреждение към Ванчо Костов и Пешо Стоянов, които макар да бяха едни от най-продажните български политици, сигурно все пак сигурно са изглеждали на американските ни братя по дух, идеология и безчестие твърде вироглави - някак си по Балкански. Вероятно американците са поискали нещо от Ванчо Костов, а той започнал да се потрива (както си беше свикнал да прави, когато беше асистент в "Карл Маркс", пък и в МЕИ, където по цял ден нищо не правеше). Задокеанските ни братя, обаче, не се шегуват, а искат усърдие...

  И ето ти - две тенекиени летящи чучела в Горна Баня с перспективата следващия път да бъдат по-тежки контейнери, натъпкани с обеднен уран! Като за Балкански диваци, които полежат на изтребване...

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Определено имаш талант и дух - трябва само малко алхимична шлифовка и ще се получи страхотна статия - защо не опиташ все пак?

   Изтриване
 7. TYPO: Да се чете не "полежат", а "подлежат". А те че ще имат шанс да "полежат" в земята след посипването с обеднения уран - до пълно изгниване на кокалите - в това няма никакво съмнение.

  ОтговорИзтриване
 8. "Алхимичният" подход към геостратегическите проблеми е правдив (което ме и кара да изпитвам уважение към него), но той твърде много поставя акцента върху "тайните общества". Ще си призная, че в миналото и аз се увличах в доволна степен от обясненията на това или онова явление с намесата на съзаклятия и тайни общества.

  Постепенно, обаче стигнах до заключението, че "тайните общества" са нещо като "боксовите идоли", които всяка уважаваща себе си японска фирма разполага във фоайето на административната си сграда. Човек, след като е бил на съвещание при шефовете си, излиза от сградата, доведен до бяс от малоумието на ръководния състав. За да отработи негативните си реакции, той се спира пътьом пред "боксовите идоли", които са оформени да изглеждат като този или онзи шеф. Ядосаният човек си избира някое от чучелата - това на идиота, който най-много го е подлудил, и му нанася наколко съкрушителни удара, размазващи тъпата му пластмасова физиономия.

  Психолозите считат, че от това на вбесения човек ще му олекне. Може би наистина ще му олекне, но от това нищо в света няма да се промени. Трябвало е съкрушителните размазващи удари да са били нанесени директно върху физиономията на виновника...

  Същото е и с "тайните общества" - човек чете за "Световния заговор" и псува. Не че няма "Световен заговор" и не че съзаклятията на Елита и Олигархията са измислица, но ругатните по техен адрес няма да имат по-голям ефект от пораженията върху пластмасофите релефи, оформени по подобие на шефовете на японската фирма.

  Казвам това, не защото съм ръководен от желанието да омаловажа "алхимическия" подход, но считам, че просто са настъпили такива времена, в които трябва да се търси най-прекия път за нанасяне на крошета върху муцуната на олигарха.

  ...С риск, разбира се, да бъда квалифициран като брутален комуняга!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Уважаме желанието за действие, но действие под диктата на ниски вибрации поражда насилие, а то както знаем поражда още насилие. Няма как да правим секс в името на девствеността, така няма и революции в името на мира(война за мир). Най-важна е революцията в сосбственото ни съзнание.

   Изтриване
 9. >> Най-важна е революцията в собственото ни съзнание.

  Разбирам каква е Вашата теза: трябва да се извърши революция в съзнанието на тези, които с действията си предизвикват необходимостта от революция. И тогава революции няма да има.

  Съгласен съм - на мен самият революции въобще не са ми изтрябвали, защото всяка революция, колкото и важна да е придобивката от нея, е преди всичко разруха и подкопаване на ценности, от които не би трябвало да се отричаме с лека ръка. Но така нищо не се променя: тези, които безчинствуват, продължават да безчинствуват, зверското в човешката природа - продължава да вилнее.

  Някога Христос се бе опитал да извърши революция в съзнанието на човешкото съзнание, но ние всички видяхме как се изродиха хубавите апостолически идеи на ранните години от съществуването на Християнството. И освен това Демонът на Злото, въплътен в Рим, можа да отстъпи - макар и само временно - пред поривите на човечеството към Добро, едва тогава, когато варварите от Евразия нахлуха в ойкуменона на разкапващата се Империя и оставиха след себе си само изпепелена земя. Това беше нещо много по-силно от всякаква революция - независимо дали вън или вътре в човешкото съзнание.

  Ако у мен има все пак някакъв ясновидски лъч, то аз бих Ви казал какво бъдеще пронизва този лъч: от Евразия отново ще се излее като отприщен потокът от варвари, който ще спаси света.

  След което (но едва след това!) ще можем да извършим каквито си искаме експерименти, водещи до революция в съзнанието на този или онзи, ...до новото пробуждане на Звяра!

  ОтговорИзтриване
 10. TYPO: "революция в съзнанието на човешкото съзнание"
  Да се чете: "революция в съзнанието на човешкото същество"

  ОтговорИзтриване
 11. Този път се очаква да е последен - самата Земя едва ли ще продължава да търпи такива мърляви въшки като нас...

  ОтговорИзтриване
 12. Не бързайте да си посипвате главата с пепел, Алхимко. Човекът е интересен експеримент и си заслужава да бъде доведен до първоначалния му замисъл, сиреч - да бъде най-висше творение измежду творенията. Това, че всички ние изживяваме неуспех, е само временен застой. В това отношение аз съм оптимист.

  Дайте си сметка! Бива ли да се затрие такава твар, която редом с гадостите, на които автори са себеподобните й, тя самата може да композира най-възвишена музика, да пише брилянтни стихове, да съчинява епични сказания, да изобретява шеметни средства за комуникация, магически колесници за почти светкавично придвижване от едно място на друго, машини за хилядократна амплификация на човешката мускулна сила... Да конструира начини за подчиняване на необузданите космически стихии и в същото време - за изработване на най-префинени естетически критерии, които да помогнат на човешкия вид да преодолее всяка разруха и да реставрира изначалната хармония на нещата.

  ...Пишещият тези редове винаги е бил подвластен на един моъщ комплекс (да, аз също съм "комплексар" като всички останали!); и моят комплекс е именно това: преодоляване на всяка разруха и реставрация на изначалната хармония.

  Ние, хората, сме като "езика" на Езоп. Знае се, че етиопецът Езоп е бил домашен роб у виден атински гражданин (Езоп всъщност е специфично произношение на думата "Етиоп"). Господарят му го карал да върши всевъзможни неща из къщи, включително - и да готви ястия. Веднъж той казал на роба си: "Сготви ми най-прекрасното ястие на света!" Езоп му сготвил задушен език (говежди разбира се, но това е достатъчно за метафората). Следващия път видният атинянин казал: "Сготви ми най-отвратителното ястие на света!" Езоп отново му сготвил задушен език.

  "Но как е възможно такова нещо? - намръщил се елинът. - Аз поисках от теб две напълно противоположни неща, а ти ми предлагаш едно и също!"

  "В това няма нищо чудно, господарю! - гласял отговорът. - С езика ние изричаме най-гальовния шепот, отправен към любимите ни същества. С него пеем най-възвишени химни, произнасяме най-прелестните стихове и най-разтърсващите реплики на сцената в амфитеатъра... Ето защо "езикът" е най-прекрасното нещо на света. Но в същото време с езика можем да изречем клевети, да излъжем, да наругаем, да изпратим някого на смърт... Ето защо "езикът" и пак той е най-отвратителното парче месо, което човек може да си помисли!"

  Противоречиво, нали?! Следва, че над Битието е разперила ципести криле една тъмна прокоба, която носи названието "диалектика", сиреч - принцип, според който всичко на света е ПРОТИВОРЕЧИВО. ...Всичко и най-вече ние, хората!

  ОтговорИзтриване
 13. TYPO: "моъщ комплекс..."

  Да се чете "могъщ комплекс..."

  ОтговорИзтриване
 14. Една от основните причини поради която няма как да се реши този проблем с бездомните кучета е самите ние, които ги храним и не спираме да приютяваме по мазетата от където дори и бълхи плъзват , не ги прибираме в домовете си живеят на вън покрай блоковите пространства и през прозореца се хвърля храна.Докато е спрат всички тези неща няма как да спре и популацията на кучетата които си нямат дом.Статията ви е страхотна и се радвам че ни пишете, в последните години Фъндъкова доста направи но уви не става едно щракване на пръсти и всичко да е готово.Трябва търпение и постоянство

  ОтговорИзтриване